Rottasota taloyhtiössä

Isännöitsijän kokemuksia: Rottasota taloyhtiössä

Blogi-kirjoitus

"Tämä tapaus on kohdallani ensimmäinen laatuaan ja se alkoikin heti vähän isommalla rytinällä. Keväällä totesimme, että rottapopulaatio on asettunut yhtiön pihalle taloksi ja käyttää innokkaasti Molokia ruokapaikkanaan."

Digitaalinen sähköllä toimiva Smart-loukku

Sähköinen Smart Box -loukku tarjoaa torjunnan lisäksi ajantasaista tietoa rottasodan etenemisestä.

Rotat epäröivät aluksi

Ensimmäinen apu, joka tuli mieleeni, oli Anticimex. Puhelimeen vastasi alueen myyntipäällikkö, jolta sain hyvän perehdytyksen rottien toimintatapoihin.

Ongelma otettiin nopeasti haltuun ja sotaa käytiin kaikin mahdollisin laillisin keinoin. Sain lisäksi selkeitä toimintaohjeita, joita noudatimme kuuliaisesti: leikkasimme aktiivisesti pensaita alas ja vannotimme huoltoyhtiötä pitämään ruohon lyhyenä.

Aluksi rotat tutustuivat hitaasti sähköloukkuihin, mutta pikkuhiljaa saalista alkoi kertyä. Myyntipäällikkö vakuutteli, että hetken päästä rotat tottuvat pönttöihin ja tulosta alkaa syntyä.

Ja näin kävikin. Sain tämän kaiken ohessa myös paljon tietoa rottien sielunelämästä. Jopa siinä määrin, että ne alkoivat vaikuttaa suorastaan sympaattiselta joukolta.

Rottien siirtyessä tontilla myös toiseen paikkaan, torjuntaa laajennettiin ja otettiin myrkyt taas käyttöön. Ja taas tuli tulosta. Myrkkyjä oli syöty jossakin kolossa enemmän, jossakin vähemmän, mutta asia eteni.

Anticimexin vuosisopimus

Anticimexin vuosisopimuksella (Anticimex Palvelusopimus - APS), taloyhtiöt madaltavat asukkaiden kynnystä ilmoittaa mahdollisesta tuhoeläinongelmasta. Torjunta voidaan aloittaa aikaisessa vaiheessa ja näin myös ongelman leviäminen estetään.

Nyt taloyhtiöllä on vuosisopimus

Taloyhtiölle toimitetut raportit ovat selkeitä ja informatiivisia. Myös hallitus pysyy hyvin tilanteen tasalla saadessaan raportit käyttöönsä.

Myyntipäällikön palvelupuhelin on ollut aika-ajoin ahkerassa käytössä, milloin minkäkin kysymykseni kanssa, mutta aina olen saanut erinomaista ja kärsivällistä palvelua.

Pyynnöstäni olen myös päässyt torjuntakäynnille mukaan ihan vain katsomaan, miten homma toimii. Se oli todella mielenkiintoista, vaikka sillä kertaa satimeen oli jäänyt ainoastaan pieni hiiri. Torjunnan tulos oli siis aika hyvä!

Kiitokset tuholaistorjuja Jukka Pohjanoksalle ja myyntipäällikkö Markus Salmiselle ongelman hoitamisesta. Minulla on vahva tunne, että ongelma on hyvissä käsissä ja joskus sota päättyy taloyhtiön voittoon.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706