Anticimexin desinfiointipalvelut

Desinfiointi

Usein kysyttyä desinfioinnista

Mitä desinfiointi tarkoittaa?

Desinfiointi on kemiallinen tai fysikaalinen menetelmä, jolla tuhotaan tai vähennetään mikrobeja pinnoilta ja välineiltä.

Milloin tilat kannattaa desinfioida?

Pelkkä perusteellinen siivous ei aina riitä. Tilojen desinfiointia suositellaan jos on epäilys tai tieto siitä, että tiloissa tai pinnoilla on viruksia, bakteereita, sieniä tai hiivoja. Käyttämämme desinfiointiaineet tehoavat myös koronavirukseen.

Mihin kohteisiin desinfiointi soveltuu?

Desinfiointeja tehdään yrityksille ja julkishallinnolle sekä yksityisille.

Desinfiointavia kohteita voivat olla esimerkiksi toimistot, asuinhuoneistot, vapaa-ajanasunnot, autot, linja-autot, kuljetusajoneuvot, koulut, päiväkodit, sairaalat, ravintolat, hotellit, kaupat ja muut julkiset tilat.

Käytetäänkö desinfioinnissa myrkkyjä?

Desinfiointi tehdään aina viranomaisten hyväksymillä tehoaineilla. Käytössämme on desinfiointiaine, minkä ainesosat on valittu sen mukaisesti, että ne hajoavat luonnossa. Tuote ei sisällä myrkkyjä ja on ympäristöystävällinen.

Miten valmistaudun desinfiointiin?

 • Poista kaikki materiaalit, joita kosteus voi vaurioittaa, esim. paperit ja taideteokset
 • Elintarvikkeet tulee poistaa desinfioitavista tiloista
 • Ruokarasiat ja astiat tulee sijoittaa kaappeihin tai laatikoihin
 • Sähkölaitteet tulee suojata muovilla (esim. näppäimistöt ja näytöt)
 • Kaikki peitettävät tai tiloista siirrettävät esineet on puhdistettava ennakkoon turvallisella tuotteella, kuten alkoholipohjaisella pyyhkeellä tai vastaavalla aerosolisuihkeella
 • Huolehdi, että huoltoteknikollamme on esteetön pääsy ja liikkumismahdollisuus tilassa
 • Jos tiloissasi on akvaarioita, kysy meiltä lisäohjeita näihin

Miten desinfiointi tapahtuu?

Desinfiointiaine sumutetaan tilaan erilaisin menetelmin. Määrittelemme parhaiten soveltuvan desinfiointiaineen sekä desinfiointitekniikan aina kohteen mukaan.

Desinfiointiaine on nestemäistä, josta johtuen pinnat kostuvat hetkeksi käsittelyn jälkeen. Tänä aikana desinfiointiaine vaikuttaa ja pinnan on annettava kuivua.

Tiloihin pääsy on desinfioinnin jälkeen kielletty vähintään tunnin ajan levityksen päättymisestä. Aika riippuu tilojen ilmanvaihdosta.

Miksi valita Anticimex kumppaniksi?

 • Moderni desinfiointiaine. Käytämme nykyaikaista ja laajavaikutteista, ei-selektiivistä desinfiointiainetta, jolla on erinomaiset viruksia tuhoavat ominaisuudet.
 • Maailmanlaajuinen valinta. Hallitukset hyväksyvät desinfiointiaineemme maailmanlaajuisesti hätätautien torjumiseksi.
 • Erinomainen turvallisuus. Desinfiointi on oikein suoritettuna turvallista tilojen käyttäjille, työntekijöille sekä puhdistettaville pinnoille.
 • Ympäristö. Käytössämme on desinfiointiaine, jonka ainesosat on valittu sen mukaisesti, että ne hajoavat luonnossa.

Valitse maa

  soita meille0207 495 706