Nam! Lemmikkien ruoat ovat myös tuhoeläinten gourmet-aterioita

Blogi-kirjoitus

Näin vähennät tuhoeläinriskiä:

  • Suosi laadukkaita lemmikkikauppoja, jotka herättävät luottamuksesi, ovat siistejä, eikä niiden henkilökunta epäröi vastata liikkeen ennaltaehkäisevää tuholaistorjuntaa koskeviin kysymyksiin.
  • Ammattimainen henkilökunta osaa myös vastata ruoan alkuperään ja valmistajiin liittyviin kysymyksiin.
  • Kurkkaa tuotepakkauksien sisälle sillä silmällä; ruoassa ei saa näkyä ylimääräisiä vipeltäjiä, ulosteita tai mitään tuhohyönteisiin viittaavaa.
  • Silmämääräisen arvion lisäksi hyödynnä myös hajuaistia: ruoka ei saa haista epämiellyttävälle, kuten homeelle, härskiintyneelle rasvalle tai muulle, joka vihjaa mikrobien tai tuhoeläinten läsnäolosta.
  • Säilytä alkuperäiset pakkaukset tai ota kuvat pakkauksesta. Tuote voidaan jäljittää eräkoodin avulla koko tuotantoketjun läpi.
  • Kodin siisteyden lisäksi kiinnitä huomiota myös päivittäiseen lemmikkien ruokakuppien siivoamiseen.
  • Ruokinta-aikojen noudattaminen voi vähentää tuhoeläinriskiä.
  • Säilytä ruoat ohjeiden mukaisesti ja noudata viimeistä käyttöpäivää.
  • Suosi ruoan säilyttämisessä tiiviitä muovi- tai metalliastioita.
  • Avoimet pakkaukset houkuttelevat tuhoeläimiä, joten säilö ruoat mahdollisimman nopeasti astioihin.
  • Vältä ruoan varastointia, erityisesti ulkovarastoissa.
  • Pidä huolta, että ylijäävät tai vanhat ruoat kompostoidaan asianmukaisesti ja jätekatokset ovat kunnossa.
  • Ota heti yhteyttä tuholaistorjunnan ammattilaisiin, jos pienintäkään viitettä tuhoeläinongelmasta esiintyy.
  • Liikkeen omistaja, ota yhteyttä myös elintarvikehygienian asiantuntijoihin, jos henkilökuntasi tarvitsee aiheesta koulutusta, tarvitsette näytteenottoja tai esimerkiksi hygieniakartoitus on tarpeen.

Choose country