Hiirien torjunta

Hiirien torjunta

Hiirien torjuntakeinot

Hiirien torjunta on hyvä aloittaa pihapiirin tarkastelulla. Rehevät pensaat ja lehti- ja halkopinot tarjoavat hiirille suojaa, joten pihan säännöllinen siistiminen vähentää hiirten asettumista rakennusten läheisyyteen. Huomiota tulee kiinnittää myös roska-astioiden ja kompostien tiiviyteen.

Mikäli hiiriä tai niiden merkkejä havaitaan rakennuksissa, on tärkeä paikantaa, mistä hiiret pääsevät sisään. Yleisimpiä sisääntuloreittejä ovat putkien ja johtojen läpiviennit, tuuletusaukot ja hormit.

Hiirien esiintymistä voi ehkäistä asentamalla esteitä tuuletusrakoihin ja läpivienteihin ja tilkitsemällä rakenteiden reikiä. Hyviä ratkaisuja hiirien torjumiseksi ovat mm. teräsvilla, tiheäsilmäinen hiiriverkko ja muut jyrsijäesteet. Hiiri mahtuu kulkemaan jo 7 mm:n kokoisista aukoista.

Elintarvikkeiden suojaamisessa kannattaa hyödyntää ilmatiiviitä ja kestäviä purkkeja. Mikäli mökki jää tyhjilleen pidemmäksi aikaa, on ruokatarvikkeet hyvä siirtää pois mökiltä, jotta hiiret eivät pääse tekemään tuhoja ruokakaapissa. Myös ruoantähteet ja -murut on tärkeä siivota pois.

Hiirien torjunnassa voi hyödyntää esim. mekaanisia loukkuja, joista kuolleet hiiret on helppo kerätä pois. Hiiri on luonteeltaan utelias ja menee loukkuun herkemmin kuin esimerkiksi rotta. Hiirten kotitorjunnassa ei suositella myrkkyjen käyttöä, sillä myrkkyä syötyään ne voivat menehtyä rakenteiden sisään ja aiheuttaa hajuhaittaa, ihrakuoriais- tai muun tuhohyönteisongelman sekä vaaraa muille eläimille ja ihmisille.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706