Anticimex referenssit - NAMS tomaatit

Referenssi: NAMS

Tuholaistorjunnan haasteet kasvihuoneessa

Kuten luonnossa, myös kasvihuoneissa tomaattien ja muiden kasvien kimpussa hyörii monia hyönteisiä. Niiden torjuntaa NAMS tekee itse biologisin menetelmin. Tomaattikasvuston sekaan levitetään petopunkkeja, jotka poistavat kasveille vahingolliset hyönteiset. Torjunnassa ei siis käytetä ollenkaan kemiallisia torjunta-aineita.

Oman ja erilaisen haasteensa luovat hiiret ja muut pienjyrsijät, jotka voivat tunkeutua sisään ulkokautta ja syödä ja pilata kasvuston. Yritys toteutti hiirten torjuntaa pitkään itse mekaanisten loukkujen avulla, mutta torjunta muodostui vähitellen työlääksi. ”Tulimme viljelijän kanssa lopulta siihen tuloksen, että asiantuntijan avulla jyrsijätilanne pysyisi hallittavampana ja samalla saisimme laatustandardin mukaiseen raportointiin lisäapua. NAMSille on myönnetty Global GAP -sertifikaatti, joka asettaa vaatimuksia tuotannolle ja toiminnalle”, Falck kertoo.

Hiirten torjuntaan haettiin avuksi ratkaisua, jolla torjunta voitaisiin toteuttaa yhtä lailla kestäviä menetelmiä hyödyntäen. Vastaus tähän löytyi myrkyttömästä ja dataa hyödyntävästä Anticimex Smart -palvelusta.

Myrkytön Anticimex Smart avuksi jyrsijöiden torjuntaan

Anticimex Smart on IoT-pohjainen ja 100 % myrkytön tuholaistorjuntapalvelu. Siihen kuuluu älykkäät liiketunnistimet ja loukut, jotka mahdollistavat tuholaisten ympärivuorokautisen valvonnan ja torjunnan. Smart-laitteet keräävät ja lähettävät tietoa tuholaisten aktiivisuudesta, saaliista ja laitteen huoltotarpeesta. Jatkuvan data-analyysin perusteella Anticimex toteuttaa tarpeenmukaiset kohdekäynnit, muun muassa loukkujen tyhjennykset.

”Smart-palvelu tuo pitkällä aikavälillä monia hyötyjä ja arvoa asiakkaan liiketoiminnalle, kuten ongelman juurisyihin pureutumisen datan ja havaintojen avulla. Laitteet keräävät keskeytyksettä tietoa tuholaisten aktiivisuudesta, joten olemme aina ajan tasalla kohteen tuholaistilanteesta”, valaisee Mikko Lähteenlahti, Anticimexin myyntineuvottelija Porista.

”Olimme jo ensimmäisistä keskusteluista alkaen hyvin kiinnostuneita Anticimexin tavasta tehdä tuholaistorjuntaa. Olin myös itse hyvin vakuuttunut siitä, miten tarkasti jatkuvan monitoroinnin avulla pystytään selvittämään näiden viheliäisten reitit sisään ja tilkitsemään aukot”, kertoo Falck.

”Sovimme viljelijän kanssa, että asennamme tiloihin Smart Eye Mini -liiketunnistimet ja kamerat, joiden avulla saamme tarkempaa tietoa hiirten liikkeistä. Aika nopeasti huomasimmekin, että liikettä todella on ja siitä sitten lähdimme kohdistamaan loukut oikeisiin paikkoihin”, Lähteenlahti kuvailee.

Anticimex Smart -liikehavaintojen kehitys

Liikehavaintojen kehitys ensimmäisiltä torjuntakuukausilta.

”Olemme saaneet paljon hyödyllistä havaintodataa ja saalista torjunnan aloituksesta lähtien. Torjunta tuottaa tulosta, sillä havainnot ja saalismäärät ovat selvästi vähenemään päin”, jatkaa Lähteenlahti.

Smart havainnoi jyrsijöiden liikkeitä kellon ympäri

Anticimex Smart -palvelun avulla jyrsijätilanne on nyt tarkassa valvonnassa kasvihuoneessa. Anticimexin raportointi sisältää tarkkaa tietoa monitoroinnin ja torjunnan vaiheista, ja kohteessa suoritetaan jatkossakin kaikki tarvittavat kohdekäynnit.

NAMSilla ollaan tyytyväisiä Anticimexin tapaan lähestyä ongelmaa. ”Olemme hyvin vakuuttuneita siitä, miten homma on lähtenyt käyntiin ja miten kaikki toimii”, sanoo Falck.

”NAMSin ja Anticimexin toimintaa yhdistää tahto tehdä asioita vastuullisesti ja tinkimättömästi yrityksen perusperiaatteiden mukaisesti, vuoden jokaisena päivänä”, päättää Lähteenlahti.

nams.fi

Valitse maa

    soita meille0207 495 706