Sokerimuurahainen Svartmyra

Sokerimuurahainen

Makeannälkäisillä mauriaisilla on tarkka hajuaisti

Sokerimuurahaisten ravinnoksi kelpaavat makeat aineet ja kuolleet hyönteiset. Luonnossa ne imevät muun muassa kirvojen erittämiä nesteitä.

Sokerimuurahaiset hakeutuvat sisätiloihin ravinnon perässä, joten muurahaisten pääsy ravinnon luo tulisi estää. Mauriaiset lähtevät pesistään liikkeelle keväisin ja kesäisin etsimään ravintoa, mutta voivat liikkua myös talviaikaan. Sisätiloihin ne pääsevät rakenteissa olevien rakojen kautta.

Muurahaisten torjunta

Tarkkaile muurahaisten kulkua ja pyri selvittämään niiden pesän sijainti. Muurahaisten torjuntaan voi käyttää erilaisia rautakaupoissa myytäviä torjunta-aineita, valmistajan ohjeistuksia noudattaen. Tehokkaimmat kulkeutuvat muurahaisten mukana pesään asti. Torjuntaa tulee tehdä, kunnes kaikki muurahaiset ovat kadonneet.

Tuholaistorjujaan kannattaa olla yhteydessä silloin, kun ongelmat eivät lähde omin konstein kuluttajakäyttöön tarkoitetuilla torjunta-aineilla tai pesä on hankalassa paikassa. Asiantuntijat auttavat myös, jos ei ole tietoa siitä, missä pesä sijaitsee.

Vinkkejä sokerimuurahaisten torjuntaan

  • Tarkkaile muurahaisten reittejä ja tuki mahdolliset sisääntuloaukot.
  • Varmista, ettei pöydillä ja lattioilla loju ruoantähteitä. Siivous katkaisee hajujäljen ravinnon luokse.
  • Elintarvikkeet, varsinkin makeat, on syytä säilyttää suljetuissa astioissa.

Valitse maa

    soita meille 0207 495 706