UKK - Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Mistä tuholaiset kulkeutuvat koteihin ja kiinteistöihin?

Tuholaiset eivät suoranaisesti kieli kodin tai muiden tilojen epähygieenisyydestä, vaan niiden ilmaantuminen on usein lähinnä huonoa tuuria. Tuholaisia kulkeutuu koteihin ja kiinteistöihin pääasiassa elintarvikkeiden ja käytettyjen huonekalujen mukana sekä matkailun seurauksena. Tiettyjen tuholaisten läsnäolo voi kuitenkin kieliä puutteista rakennuksissa tai niiden läheisessä ympäristössä. Esimerkiksi jyrsijät viihtyvät luonnostaan ihmisten läheisyydessä, jossa niille riittää ravintoa ja suojapaikkoja.

Säännöllinen siivous ja rakennusten kunnossapito ovat hyviä keinoja pitää tuholaiset poissa sisätiloista. Siivous myös usein nopeuttaa tuholaisongelman havaitsemisesta.

Mitä haittaa tuholaisista aiheutuu?

Tuhoeläimet aiheuttavat monenlaista haittaa elintarvikkeille, tekstiileille, rakennuksille sekä ihmisille.

Mitä tuhoeläimiä ja -hyönteisiä torjumme?

Torjunta kohdistetaan vain tuhoeläimiksi ja -hyönteisiksi luokiteltuihin lajeihin, ei luonnonvaraisiin lajeihin. Esimerkiksi mehiläisiä ja kimalaisia ei torjuta, toisin kuin ampiaisia. Lintutorjunnassa huomioimme jokavuotisen pesimärauhan sekä rauhoitetut lajit.

Miten tuholaistorjuntaa tehdään?

Teknikkomme määrittää aina laji- ja tilannekohtaisesti sopivan torjuntatavan. Yleisimpiä torjuntatapoja ovat mekaaniset (ansat, loukut, suojaimet) ja fysikaaliset käsittelyt (lämpö- ja kylmäkäsittelyt). Hyödynnämme myös myrkyttömiä keinoja mm. lutikka- ja jyrsijätorjunnassa.

Mitä torjunta-aineita käytämme?

Kaikki torjunta-aineemme ovat Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksymiä ja suunniteltu tuhohyönteisiä ja -eläimiä varten. Aineet vaihtelevat torjuttavasta lajista riippuen. Suosimme myrkyttömiä aineita aina, kun se on mahdollista.

Kuka voi tilata tuholaistorjunnan?

Taloyhtiöissä otetaan ensisijaisesti yhteyttä vuokranantajaan, isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen. Muussa tapauksessa kuluttaja- ja yritysasiakkaat voivat tilata torjunnan itse.

Kuinka paljon tuholaistorjunta maksaa?

Tuholaistorjunnan hinta määräytyy aina lajin, torjuntatavan ja käyntikertojen mukaan. Hintaan voidaan tilannekohtaisesti sisällyttää myös esimerkiksi siivouspalveluita tai torjunnan onnistumiseksi tarvittavia ulkopuolisia palveluita, kuten nosturin vuokraus.

Onko tilanteita, joissa torjuntaa ei voida tehdä?

Jotta torjuntaa voidaan suorittaa, tulee teknikoillamme olla esteetön kulku kohteeseen. Teknikon on myös pystyttävä suorittamaan torjunta tai tarkastus turvallisesti.

Missä emme tee torjuntaa?

Torjunta suoritetaan sisätiloissa tai rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Emme tee torjuntaa esimerkiksi pihalla puutarhassa tai muualla tontilla.

Miksi taloyhtiössäni suoritetaan laaja tuholaistorjunta, vaikka en ole havainnut tuholaisia omassa asunnossani?

Toisinaan koko taloyhtiö tai rappu joudutaan käsittelemään, sillä tuhoeläimet voivat oleskella ja liikkua viemäreissä sekä ilmastointikanavissa ja näin levitä rakenteiden kautta huoneistosta toiseen.

Pitääkö ennen torjuntaa valmistautua jotenkin?

Valmistautuminen riippuu torjuntatavasta ja tuholaisesta. Jotta teknikkomme voi suorittaa tarkastuksen tai torjunnan, on hänellä oltava esteetön pääsy kohteeseen, esim. asunnon turvalukko on oltava auki. Tarkemmat valmistautumisohjeet saat meiltä ennakkoon ja voit tutustua niihin myös tästä.

Mistä saan lisätietoa asunnossani tai yrityksessäni suoritettavaan torjuntaan liittyen?

Asiakaspalvelumme auttaa asiakkaita arkisin klo 8-16 välillä. Asiakaspalvelun kautta saat lisätietoa käyntien laskutuksesta, tuholaistorjuntakäynneistä sekä muista torjuntaan liittyvistä asioista. Huomioi, että luovutamme tietoja vain tilaajalle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön verkkolomakkeen kautta 24/7.

Anticimex Smart

Usein kysytyt kysymykset

Miten Smart-laitteet toimivat?

Smart-perheeseen kuuluu valvontajärjestelmä, loukkuja, lämpö- ja liiketunnistimia sekä kameroita. Tuotteista rakennetaan asiakkaalle sopiva, langaton kokonaisuus.

Kaikki laitteet viestivät havainnoistaan ja data siirtyy Smart-järjestelmään, eli Anticimexin ammattilaisille. Datan perusteella määrittelemme tarvittavat ja oikea-aikaiset toimenpiteet.

Ovatko sähkölaitteet turvallisia?

Ammattilaisten käsissä toimivat Smart-laitteet ovat turvallisempia kuin esimerkiksi perinteiset menetelmät, kuten jyrsijämyrkyt.

Suomessa ei ole sattunut yhtään laitteiden aiheuttamaa vaaratilannetta. Kaikki laitteet ovat CE-merkittyjä ja sertifioituja täyttäen vaaditut standardit. Esimerkiksi Smart Pipe -viemäriloukku siirtyy heti passiivitilaan, jos siihen kohdistuu valoa.

Mahdollisia vaaratilanteita voi aiheuttaa ainoastaan laitteiden tahallinen sabotointi - ja sama pätee kaikkiin sähkölaitteisiin.

Onko Smartin suunnittelussa huomioitu lasten ja lemmikkien turvallisuus?

Täysin myrkyttömän torjuntamenetelmän suunnittelussa on huomioitu lasten ja lemmikkien turvallisuus. Smart Box -loukussa on tunnistin ja laite lakkaa toimimasta heti, jos sisällä on jotain ylimääräistä. Smart Connect -loukku on suljettu niin, että lapsi tai lemmikki ei voi ylettyä laukaisumekanismiin. Lisäksi laitteiden ammattimaisella sijoittelulla parannetaan käyttöturvallisuutta.

Voinko tarkistaa laitteet itse?

Laitteita saa käsitellä vain alan ammattilaiset, jotka ovat saaneet laitteiden käsittelyyn tarvittavan koulutuksen. Smart-tuotteiden käsittely on muilta ehdottomasti kielletty. Laitteita ei myöskään saa siirrellä ilman ammattilaisen lupaa.

Miten laitteiden dataa käsitellään?

Kaikkea Smart-laitteista kertyvää dataa käsitellään luottamuksellisesti. Datan suuren määrän vuoksi sovimme asiakkaan kanssa aina yhdessä, minkä verran tietoa raportoimme. Asiakkaitamme kiinnostaa usein loukkujen saalismäärät sekä mahdollinen jyrsijäaktiivisuus ja sen kehitys kohteessa.

Miksi kohteessa on edelleen jyrsijäongelma?

Rotta on älykäs, epäileväinen ja uusia asioita vieroksuva jyrsijä, joka ei tutustu nopeasti uusiin loukkuihin.

Vuosien kokemuksesta huolimatta aina ei voida etukäteen ennustaa loukkujen sijoittelun tehokkuutta, sillä siihen vaikuttavat useat eri tekijät. Loukuista saamamme datan avulla siirrämme loukut tehokkaampiin paikkoihin.

Tuholaistorjujan ohjeiden noudattaminen nopeuttaa torjunnan onnistumista. Erityisesti rakenteiden tiivistämiseen ja ympäristön parantamiseen liittyviä ohjeistuksia tulee noudattaa parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Kärsiikö jyrsijä kuollessaan?

Perinteiset jyrsijämyrkyt tappavat jyrsijän viiveellä, jolloin se kuolee hitaasti sisäisiin verenvuotoihin.

Sertifioitu Smart Box -loukku antaa kaksi kertaa minuutin kestävän sähköiskun, joista ensimmäinen tappaa jyrsijän mahdollisimman nopeasti, kivuttomasti ja humaanisti. Toinen sähköisku annetaan varmuuden vuoksi. Smart Box kerää raadot sisällä sijaitsevaan loukkuun, jolloin voimme välttää sen, että jokin muu petoeläin syö jyrsijämyrkkyihin kuolemaisillaan olevan jyrsijän.

Valitse maa

    soita meille 0207 495 706