Anticimex sitoutuu myrkyttömyyteen lutikkatorjunnoissa
Anticimex Oy sitoutuu tästä päivästä lähtien käyttämään ainoastaan myrkyttömiä menetelmiä lutikkatorjunnoissa. Vuosittaisesta 60 000 asiakaskäynnistä kymmenen prosenttia on lutikkatorjuntoja.
Menetelmissä hyödynnetään esimerkiksi höyryä ja hienoksi jauhettua fossiilista kivijauhetta. Fossiilinen kivijauhe tappaa lutikan kuivattamalla.
Toimintamalliimme kuuluu, että lutikoiden elinympäristö rajataan ja niiden ulottuvilta poistetaan sekä ravinto että lisääntymisen edellytykset. Oleellisesta on, että lutikoita ei karkoteta rakenteisiin.
Ongelma leviää asunnon sisäpuolella ja mahdollisesti sen ulkopuolelle, mikäli lutikoiden torjuntaa ei hoideta ammattitaitoisesti.
Asukkaita ei enää altisteta tehottomille kemikaalikäsittelyille
Asukkaat saavat heti turvallisen vuoteen, johon lutikoiden pääsy on estetty. Koska kemikaaleja ei käytetä, niitä ei myöskään leviä asuntoon tai syvemmälle rakenteisiin.
Kaikki hyötyvät siitä, että torjunnan kesto on lyhyempi eikä asukkaiden tarvitse kantaa huolta kemikaaleista.
”Menetelmää on kehitetty useamman vuoden ajan. Myrkkyjen käyttömäärät ovat vähentyneet, sillä niiden teho on heikentynyt lutikoiden kehittäessä resistenssiä torjunta-aineita vastaan", Toteaa Anticimexin aluepäällikkö Tapio Itäsola.
Itäsola jatkaa: "Kehitämme jatkuvasti uusia tapoja ehkäistä ja suojella elinympäristöä." Anticimexillä on oma innovaatiokeskus Tanskassa, joka tukee paikallisesti tehtävää kehitystyötä. Anticimex tunnetaan edistyneistä digitaalisen tuholaistorjunnan ratkaisuista.
Lisätietoja:
Tapio Itäsola
aluepäällikkö, Pohjois-Suomi
etunimi.sukunimi(at)anticimex.fi
Suomen suurimpana tuholaistorjunnan yrityksenä Anticimex hoitaa tehokkaasti vaativatkin kohteet. Digitaalinen tuholaistorjunta, elintarvikehygienia ja sisäilmatutkimukset – saat kaikki palvelukokonaisuudet saman katon alta. Suomessa teemme vuosittain noin 60 000 asiakaskäyntiä ja palvelemme Hangosta aina Utsjoelle saakka. Anticimex-konserni on luonut terveellisiä ympäristöjä jo vuodesta 1934 lähtien ja toimintaa on maailmanlaajuisesti 18:ssa maassa.