Kierrättäminen ja lutikat – kuinka koirat auttavat tekemään tästä yhtälöstä turvallisen?

Moni pelkää ostaa tai hankkia kierrätettyä tavaraa ja syystä. Myös Suomessa voi saada lutikoita kierrätetyn tavaran mukana. Radio Suomen toimittaja tutustui lutikkakoiratarkastukseen Espoon Nihtisillan kierrätyskeskuksen myymälässä.

Anticimexin lutikkakoirat apuna

Anticimexin Helsingin piirin lutikkakoiraohjaaja Karita Häkkinen tekee lutikkakoirien kanssa kolmen kuukauden välein tarkastuksen Nihtisillan myymälään.

Ei siksi, että siellä olisi niin paljon lutikoita. Vaan siksi, että tavaratalon myymäläpäällikkö Pirjo Sorjonen huolehtii siitä, että asiakkaat voivat turvallisin mielin kierrättää. Anticimex on erikoistunut ennaltaehkäisevään tuholaistorjuntaan. Asiakkaamme eivät odota siihen asti, että käsillä on jo tuhoeläinongelma, vaan avullamme he varmistavat, että niitä ei synny alun perinkään. 

Roskalavoilta kalliita yllätyksiä

Harva miettii sitä, että kuinka kalliita yllätyksiä voi löytyä esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmästä ostetusta sohvasta tai aarteesta, joka on poimittu roskalavalta. On hyvä muistaa, että edes kaikki alan yritykset eivät merkitse roskalavoihin, että huonekaluissa voi olla lutikoita. Vaikka ne juuri siitä syystä ovat roskalavalle päätyneet.

Radio Suomen toimittaja Ari Tuhkanen otti selvää siitä, millainen on lutikkakoiratarkastus ja miksi koiria käytetään tarkastuksissa. Toimittajan haastattelema Karita Häkkinen on koirien kouluttamisen ja erityisesti hajutyöskentelyn ammattilainen, joka tekee päivittäin lutikkakoiratarkastuksia.

Voit kuunnella Yle Areenasta haastattelut:

Lutikkakoira tarkastaa Kierrätyskeskuksen säännöllisesti - löytyykö mitään?

Kuinka tarkka vainu lutikkakoiralla on?

Suomen suurimpana tuholaistorjunnan yrityksenä Anticimex hoitaa tehokkaasti vaativatkin kohteet. Digitaalinen tuholaistorjunta, elintarvikehygienia ja sisäilmatutkimukset – saat kaikki palvelukokonaisuudet saman katon alta. Suomessa teemme vuosittain noin 50 000 asiakaskäyntiä ja palvelemme Hangosta aina Utsjoelle saakka. Anticimex-konserni on luonut terveellisiä ympäristöjä jo vuodesta 1934 lähtien ja toimintaa on maailmanlaajuisesti 17:ssa maassa.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706