Ulosmyynti ravintoloista - Anticimex apunasi

Uutinen

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetetut rajoitukset pakottivat omaksumaan uusia toimintamalleja ravintola-alalla jo ensimmäisen aallon alla keväällä ja kesällä. Ruoan ulosmyynnistä muodostui monille ravintoloille oljenkorsi, joka mahdollisti toiminnan jatkumisen. Anticimex auttaa ravintoloita kirjausten ulosmyyntitoiminnan aloittamisessa.

Ravintoloiden ulosmyynti

Ulosmyynti

Ulosmyynnin lähtökohtana, kuten kaikessa ravintolatoiminnassa, ovat hyvät työtavat, laadukkaat raaka-aineet ja toimiva omavalvonta, joita noudattaen kaikki toiminta mahdollistuu. Noutopalveluun liittyen tulee kuitenkin ottaa huomioon vaatimukset pakkausmateriaaleista ja ilmoituksista.

  • Asiakkaalle tulee ilmoittaa myytävän annoksen tuotetiedot halutessaan. Tiedot allergeeneista tai ruokien alkuperästä olisi hyvä saada jo tilauksen yhteydessä, mutta viimeistään noudon aikana.
  • Ruoat tulee aina pakata hygieenisesti elintarvikehyväksyttyihin kuljetusastioihin.
    • Aina tulee ottaa huomioon, että elintarvikekelpoisuudesta huolimatta kaikki materiaalit eivät sovellu kaikille elintarvikkeille: osa pakkauksista saattaa soveltua vain kylmän ruoan kuljettamiseen. Varmista materiaalin sopivuus aina ennen kuljetusastioiden tilaamista.
  • Asiakkailla tulee olla mahdollisuus pitää turvavälit ravintolassa asioidessaan.
  • Kosketuspinnat, kuten maksupääte ja ovenkahvat, tulee desinfioida säännöllisesti.
  • Myydyistä annoksista tulee pitää kirjaa jäljitettävyyden varmistamiseksi.

Kuljetuspalvelu

Kuljetuspalveluin voi tilata alaan erikoistuneilta yrityksiltä tai toteuttaa ravintolan omana palveluna. Mikäli ravintola suunnittelee itse aloittavansa kuljetuspalvelun, tulee omavalvontaa ja toimintaa muokata toimintaan sopivaksi.

  • Tuotteiden lämpötilat on oltava hyväksyttävissä rajoissa (lämpimät ≥+60°C ja kylmät ≤+6°C) ennen pakkaamista ja kuljettamista.
  • Ruoan kuljetusastian tulee pysyä koko matka kiinni.
  • Kuljetuksen tulee tapahtua puhtaalla kulkuvälineellä, puhtaissa kuljetukseen suunnitelluissa laukuissa tai laatikoissa.
    • Lämpötilojen säilymistä auttaa esim. kylmä- tai lämpöalustat
    • Kuljetuslaukut tai vastaavat tulee olla tehty helposti puhdistettavasta materiaalista
  • Kuljetusmatkat tulisi pitää mahdollisimman lyhyinä
  • Omavalvontasuunnitelmassa tulee kuvata kuljetukseen käytettävä kalusto ja kertoa, miten asiakkaat saavat tarvittavat tiedot ostoksistaan ennen ostopäätöstä. Anticimexin hygieniaosasto tekee paperityöt puolestasi ja neuvoo käytännön toteutuksessa.

Tuotteet myyntiin markettiin

Useat vähittäistavarakauppiaat ottavat mielellään kauppoihin ravintolatason annoksia myyntiin.

Mikäli sinulla on yhteistyökauppa, joka olisi valmis kokeilemaan uudenlaista tuotekategoriaa myymälässään, anna Anticimexin auttaa idean käytännön toteuttamisessa. Anticimex varmistaa pakkausmerkintöjen oikeellisuuden ja kertoo mitä omavalvontatoimenpiteitä sekä viranomaisilmoituksia toiminta edellyttää. Voimme päivittää omavalvontasuunnitelmasi ja sen vaatimat seurantaohjelmat ajan tasalle.

Kysy tarjous ja hypätään toiminnan alkuhaparoinnin yli yhdessä!

Valitse maa

    soita meille0207 495 706