Tukes tiukensi alfakloraloosia sisältävien myrkkyjen lupaehtoja

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on tiukentanut alfakloraloosia sisältävien jyrsijämyrkkyjen lupaehtoja kissojen ja muiden eläinten myrkytysten ehkäisemiseksi.

Alfakloraloosimyrkkyjen lupaehtoja on tiukennettu

Tukes ja Ruokavirasto tiedottivat viime vuonna ensimmäisestä varmennetusta alfakloraloosin aiheuttamasta kissan myrkytystapauksesta. Sen jälkeen Tukesille on ilmoitettu yli 100 kissan myrkytystapausta ja myös muutamia koirien myrkytyksiä.

Kissojen uskotaan saaneen myrkytyksen syömällä myrkyttyneitä hiiriä. Hiirien kautta tulevaa myrkytystä on vaikea estää muuten kuin olemalla käyttämättä myrkkyä paikoissa, joissa kissat liikkuvat. Alfakloraloosille ei ole vastamyrkkyä.

Kuluttajakäytössä jyrsijämyrkyn käyttäjä vastaa sen turvallisesta käytöstä ja myrkytysvaarasta on esim. kerrottava naapurissa asuville lemmikkieläinten omistajille. Myrkyttömien vaihtoehtojen käyttäminen jyrsijätorjunnoissa on suositeltavaa.

”Seuraamme, miten uudet rajoitukset vaikuttavat kissojen ja muiden eläinten myrkytystapauksiin. Jos myrkytystapaukset eivät vähene, harkitsemme tiukempia rajoituksia”, kertoo Tukesin ylitarkastaja Kaarina Repo Tukesin tiedotteessa.

Anticimex ei käytä missään torjunnoissaan alfakloraloosia sisältäviä valmisteita. Anticimex panostaa jyrsijätorjunnoissaan myrkyttömiin älyloukkuihin ja on kehittänyt oman tuotesarjan, Anticimex Smartin, tätä varten.

Anticimex Smart on älykäs järjestelmä, joka valvoo koko ajan ja reagoi välittömästi heti ensimmäiseen jyrsijähavaintoon ja saaliiseen. Järjestelmä kerää tietoa jatkuvalla syötöllä kaikista siihen liitetyistä laitteista, loukuista ja liiketunnistimista ja raportoi ne 24/7 suoraan Smart-datakeskukseen. Järjestelmän avulla saamme tietoa siitä, onko kohteessa aktiivisuutta, missä jyrsijät liikkuvat ja paljonko niitä on. Tämän tiedon perusteella voimme tehdä faktaan eikä mututuntumaan perustuvia toimenpiteitä oikea-aikaisesti. Vältämme turhat kohdekäynnit ja pääsemme kohdistamaan tarvittavat resurssit sinne, minne pitääkin.

Anticimex Smartin jatkuva valvonta vähentää tuhoeläinriskejäsi. Lisäksi tehokkaat, mutta myrkyttömät loukut takaavat sen, että noudatat aina lakia ja säädöksiä.

Tutustu tarkemmin Anticimex Smart -järjestelmään.

Lue lisää alfakloraloosista Tukesin tiedotteesta.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706