Varoitus: Suomen ensimmäinen alfakloraloosimyrkytys varmistettu lemmikkieläimellä

Ruokaviraston tiedotteessa kerrotaan, että myrkytys todettiin Ruokaviraston patologisten tutkimusten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oikeustoksikologiayksikön kemiallisen analyysin perusteella. Ennen lopetusta kissalla oli ilmennyt nopeasti eteneviä hermostollisia oireita.

Suomen ensimmäinen alfakloraloosimyrkytys varmistettu

Alfakloraloosi on tehoaineena seuraavilla kauppanimillä myytävissä jyrsijämyrkyissä:

  • Alpha Pasta 4 %
  • Black Pearl Pasta
  • Flash Paste
  • No Mouse Pasta
  • Prevexor Alp Paste
  • Rodicum Express

"Eläinlääkärit ovat raportoineet Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes), syksystä 2018 lähtien kissojen myrkytystapauksia, joissa kissan on arveltu syöneen yhden tai useamman alfakloraloosia syöneen hiiren. Alfakloraloosin ei ominaisuuksiensa perusteella pitäisi kertyä hiiristä petoeläimiin. Ilmeisesti alfakloraloosi kuitenkin ehtii aiheuttaa kissan myrkytyksen, jos se on syönyt hiiren, joka on juuri syönyt alfakloraloosia”, sanoo ylitarkastaja Sanna Koivisto Tukesista Ruokaviraston tiedotteessa.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Ruokaviraston sivuilta.

Suomen suurimpana tuholaistorjunnan yrityksenä Anticimex hoitaa tehokkaasti vaativatkin kohteet. Perinteinen ja digitaalinen tuholaistorjunta, elintarvikehygienia sekä sisäilmatutkimukset – saat kaikki palvelukokonaisuudet saman katon alta. Teemme vuosittain noin 60 000 asiakaskäyntiä ja palvelemme Hangosta aina Utsjoelle saakka. Anticimex-konserni on luonut terveellisiä ympäristöjä jo vuodesta 1934 lähtien ja toimintaa on maailmanlaajuisesti 18:ssa maassa. Lue lisää Anticimexista.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706