Vaatekoi on tekstiilituholainen

Vaatekoi

Vaatekoin torjunta

Vaatekoi kulkeutuu asuntoihin muun muassa ulkomailta tai kirpputoreilta tuotujen tuotteiden mukana. Lähteenä voi olla villavaate, turkis, matto tai huonekalu. Pakasta tekstiilit -25–30°C:ssa viikon verran tai pese ne yli 60 asteessa. Tekstiilit on hyvä myös ravistella, harjata ja tuulettaa sekä vaatekaapit siivota säännöllisesti.

Turkiskoi

Turkiskoi

Turkiskoi on vaatekoin sukulainen

Turkiskoi (Tinea pellionella) on meillä luonnonvaraisena elävä perhonen, jota tavataan myös sisätiloissa. Toukka käyttää ravinnokseen villaa ja turkiksia.

Turkiskoi muistuttaa ulkomuodoltaan vaatekoita. Sen etusiivet ovat harmaankeltaiset ja takasiivet vaaleanharmaat. Toisin kuin vaatekoilla, turkiskoilla on etusiivissä 1-3 tummaa pistettä. Turkiskoin toukka on n. 8 mm pitkä ja vaalea ja elää kutomassaan putkessa.

Turkiskoin tyypillisimpiä esiintymispaikkoja ovat lintujen pesät, joista ne voivat kulkeutua sisätiloihin. Kylmät varastot ja lämmittämättömät ullakot ovat tuhotöihin otollisia paikkoja.

Turkiskoin torjunta

Turkiskoin esiintymistä on mahdollista vähentää poistamalla lintujen pesät rakennuksesta. Sisätiloissa esiintyvää turkiskoita torjutaan samalla tavalla kuin vaatekoita.

Lue lisää tekstiilituholaisista

Valitse maa

    soita meille0207 495 706