Vyöturkiskuoriainen

Vyöturkiskuoriainen

Turkiskuoriaisten torjunta

Kirpputoreilta ostetut käytetyt tavarat on syytä puhdistaa huolellisesti, jotta turkiskuoriaiset ja toukat eivät kulkeudu niiden mukana asuntoon.

Tekstiilit tulee pestä +40–60 asteessa ja tilat siivota huolellisesti. Myös pakastaminen tuhoaa kaikki kuoriaisen kehitysasteet. Vaatteita kannattaa säilyttää varastoissa aina tiiviissä suljetuissa muovilaatikoissa tai -pusseissa.

Joskus ongelma ei poistu kotikonstein, sillä vyöturkiskuoriainen on hankala torjuttava. Koko kiinteistöön tulee suunnitella riittävä ja asiantunteva torjunta, sillä esim. kerrostaloissa kuoriaiset leviävät helposti putkistoja, hormeja ja porraskäytäviä pitkin.

Ennen tekstiilituholaisten torjuntaa

  • Tyhjennä vaatteet ja tekstiilit käsiteltävistä tiloista, esim. kaapeista, vaatehuoneesta ja lipastoista.
  • Puhdista tilat imuroimalla. Kiinnitä erityistä huomiota listojen ja rakojen puhdistamiseen.
  • Puhdistuksen jälkeen poista imurin pölypussi ja pakasta se suljetussa muovipussissa ennen roskiin heittämistä, jotta tuhoeläimet eivät pääse leviämään.
  • Ravistele ja harjaa tekstiilit huolellisesti esimerkiksi kylpyammeessa tai ison lakanan päällä, jolloin tuhoeläimet eivät leviä. Tekstiilit voidaan myös pestä tai käsitellä lämpimässä (+60 °C) ja/tai kylmässä (-18 °C).
  • Ota esiin lattialistat ja vedä kevyet kalusteet noin puolen metrin päähän seinästä niissä tiloissa, joissa torjunta suoritetaan.

Katso muut tuhoeläimet

Takaisin tunnistukseen

Choose country

    soita meille 0207 495 706