Ampiainen Geting

Ampiainen

Näin erotat ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen

Ampiainen, mehiläinen ja kimalainen

Ampiaisen erottaa muista pistiäisistä ennen kaikkea sen selkeän kelta-mustaraidallisen värikuvioinnin ja hoikan vartalon perusteella. Niiden ruumiinkarvoitus on myös melko vähäistä.

Mehiläiset, joita ovat Suomessa pääasiassa tarha- ja erakkomehiläiset, tunnistaa niiden selkeämmästä karvapeitteestä, varsinkin keskiruumiin kohdalta. Mehiläisten värikuviointi ei ole yhtä selvärajainen kuin ampiaisilla, ja niiden väri on myös enemmän oranssiin ja ruskeaan taittava.

Kimalaiset ovat puolestaan helposti tunnistettavissa suuren kokonsa, pyöreän muotonsa ja pörröisyytensä ansiosta.

Ampiaisen pisto

Ampiainen pistää uhattuna ja hätistettynä, joten paras tapa välttyä pistoksilta onkin pysyä rauhallisena. Ampiaisen pistot voivat olla hengenvaarallisia henkilöille, jotka kärsivät allergiasta. Erityisesti ihmisen kaula ja kasvot ovat herkkiä kohtia.

Ampiaisten torjunta

Ampiaiset aiheuttavat pelkoa ja huolta pesiessään rakennuksissa tai pihapuissa. Ihmisiä häiritsevän ampiaispesän hävittäminen on helpointa alkukesästä, jolloin pesä on vielä pienen kokoinen.

Ampiaispesän hävittäminen voidaan tehdä sumuttamalla pesäaukon suusta sisään sumutetta. Torjunta kannattaa tehdä myöhään illalla, jolloin suurin osa ampiaisista on pesässä. Tämän jälkeen paikalta kannattaa poistua nopeasti, koska torjunta-aine ajaa ampiaiset ulos. Ne pökertyvät ja kuolevat välittömästi.

Valitse maa

    soita meille 0207 495 706