Talotarkastajana Anticimexillä

Talotarkastajan työssä päivät eivät käy yksitoikkoisiksi

Blogi-kirjoitus

Tarkastuksen kulku

"Kun saavun kohteeseen, haastattelen ensiksi asukasta mm. talotekniikasta, tehdyistä remonteista sekä siitä, miten kauan asukas on talossa asunut. Näin saan muodostettua yleiskuvan kohteesta. Sisätiloissa tarkastan kaikki huoneet ja talon osat yksitellen, myös ylä- ja alapohjan. Talo tarkastetaan myös ulkoapäin niiltä osin kuin se on mahdollista. Kun tarkastus on suoritettu, asiakas saa tarkastuksesta sähköisen raportin, josta ilmenee tehdyt huomiot, havainnot ja suositellut toimenpiteet. Nämä asiat käyn asukkaan kanssa läpi myös heti tarkastuksen jälkeen," kuvailee Mika.

Mainioita kohtaamisia

Unohtumattomia hetkiä riittää, sillä talotarkastaja kohtaa päivittäin erilaisia ihmisiä. Parhaiten mieleen ovat jääneet loistavat tyypit ja heidän kanssaan heitetty läppä.

”Eräänä aamuna ovella oli vastassa mies ilman rihman kiertämää. Hän tiedusteli, mitä asiaa minulla on. Kerroin kuka olen ja millä asialla, johon hän totesikin minua jo odotelleensa, ja puki sitten vaatteet päälleen. Tämä tarkastus osoittautui lopulta yhdeksi hauskimmista ikinä. Todella hulvaton ja konstailematon heppu!” kertoo Mika.

Tekemistä riittää vapaa-ajalla

Työpäivän jälkeen ja muulloinkin vapaa-ajalla aika kuluu helposti rakkaiden harrastusten parissa. Historiaa tulee ahmittua kaikissa muodoissa, ja höntsälätkä ja kaukalopallo pitävät miehen liikkeessä, samoin kaikenlaisten asioiden rakentelu ja nikkarointi.

Jouluun Mika suhtautuu sen suuremmin hötkyilemättä: "Olen sitä ihmistyyppiä, että joulu tulee ja joulu menee. Joka vuosi sitä kyllä vietetään, mutta siitä ei hössötetä eikä sitä stressata. Toivotan kaikille oikein joulu-stressitöntä joulua!"

Valitse maa

    soita meille0207 495 706