Jokakeväinen muurahaisongelma

Jokakeväinen muurahaisongelma

Blogi-kirjoitus

Kiinteistöjen omistajat ja asukkaat eivät yleensä innostu näiden kutsumattomien vieraiden läsnäolosta. Muurahaiset pesivät usein talojen alla ja keväisin alkavat etsiä heikkoa kohtaa rakenteista.

Muurahainen on levinnyt lähes kaikkialle aivan pohjoisimpia ja eteläisimpiä napa-alueita lukuun ottamatta, sillä se on sopeutuvainen. Suomalaisissa asunnoissa ja niiden läheisyydessä yleisin muurahaislaji on pihamauriainen (Lasius niger). Pihamuurahaisesta voidaan käyttää esimerkiksi nimitystä mauriainen tai sokerimuurahainen.

Sotkuisesta keittiöstä kehkeytyy "syö-niin-paljon-kuin-jaksat" -buffet

Muurahaiset hyödyntävät koirien tavoin erittäin herkkää hajuaistiaan ja ravinnonlähde löytyy hyvin nopeasti. Tieto myös kiirii muille yhdyskunnan jäsenille silmänräpäyksessä ja paikalle saapuu hetkessä sankoin joukoin työläisiä.

Siivoaminen poistaa muurahaisten hajujäljet

Luutuaminen on tehokas keino pitää herkkusuut poissa, sillä niin poistat kulkureittien hajujäljet.

Keittiön buffet kannattaa sulkea heti alkuunsa pitämällä huolen siitä, että lattia on muruton eivätkä ruoantähteet unohdu pöytään. Elintarvikkeet, varsinkin makeat, on syytä säilyttää suljetuissa astioissa.

Siivoaminen on kuitenkin turhaa, jos muurahaisten kulkureittiä rakenteiden kautta ei estetä. Tosin etevätkin kulkureittien havaitsijat saattavat joutua pelaamaan kissa ja hiiri -leikkiä, sillä muurahaiset löytävät nopeasti uusia kulkureittejä.

Miten nämä murtovarkaat voi päihittää?

Muurahaisista pääsee eroon vain, jos tuhotaan koko niiden yhdyskunta. Työläiset tarttuvat esimerkiksi syötteihin ja kuljettavat ne mukanaan pesään, jonka jälkeen syöttien vaikuttava aine hoitaa loput. Torjunta suoritetaan kohteesta ja tilanteesta riippuen syöteillä, ruiskutteilla tai pölytteillä.

Epäonnistunut torjunta voi johtua siitä, että asunnossa on vaihtoehtoista ruokaa saatavilla. Siivoaminen on siis paras ase murtovarkaita vastaan.

”En suosittele torjumaan muurahaisia ulkona, elleivät ne aiheuta kohtuutonta haittaa. Tuhotun yhdyskunnan tilalle ilmaantuu enemmin tai myöhemmin uusi. Eikä pidä unohtaa, että ne ovat tärkeä osa ekosysteemiä”, summaa Anticimexin kehityspäällikkö Juha Aro.

Muurahaiset ovat petoja, jotka saalistavat kasvinsyöjähyönteisiä. Puutarhaasi suojelee ahkera tiimi, joka lämpötilan kohotessa viihtyy paremmin auringossa. Ravintoa on kesällä riittävästi ulkona, joten muurahaisongelma ratkeaa itsestään viimeistään silloin.

Valitse maa

    soita meille0207 495 706