Pakastimen sulatus ja puhdistaminen

Pakastimen sulatus käy kätevästi pakkasella

Blogi-kirjoitus

Pakastimen sulatus- ja siivousohje

Pakastin on hyvä sulattaa ainakin kerran vuodessa, jotta sinne kertyneet jäät saadaan pois. Samalla laitteen pinnat ja tiivisteet tulee puhdistettua kunnolla.

  • Suojaa lattia pakastimen ympäriltä pyyhkeillä tai sanomalehdillä.
  • Laita pakastin pois päältä ja siirrä tuotteet ulos. Jos omistat jääkaappipakastimen, muista pitää jääkaapin ovi kiinni sulatuksen ajan. Voit myös siirtää pakastimen kylmäkallet jääkaappiin, jotta jääkaapin lämpötila pysyy mahdollisimman viileänä sulatuksen ajan.
  • Poista pakastimen lokerot ja puhdista ne tiskialtaassa tai suihkussa tiskiharjan ja astianpesuaineen kanssa.
  • Anna pakastimen sulaa ovi auki. Jääkertymiä ei tule irrottaa väkivalloin, jottei pakastimen tiivistevaippa tai hyllypaikat vaurioidu.
  • Kun kaikki jää on sulanut, pyyhi pakastimen sisäpinnat ja tiivisteet. Kuivaa pinnat huolellisesti.
  • Sulje pakastimen ovi ja laita se päälle. Mikäli pakkasessa on pakastustoiminto, kannattaa se laittaa päälle.
  • Täytä pakastin vasta sitten, kun se on saavuttanut –18 °C asteen lämpötilan. Lämpötilan laskiessa voit käydä pakasteet läpi: hävitä huonoksi menneet tuotteet ja nosta nopeammin pilaantuvat tuotteet päällimmäiseksi.

Jotta pakastimen tuotemääriä on helpompi seurata, suosittelemme tekemään pakastimessa olevista tuotteista listan ja kiinnittämään sen esimerkiksi pakastimeen kylkeen tai oveen. Kun käytät tuotteita, yliviivaa niitä listasta. Näin pysyt paremmin kartalla siitä, mitä kaikkea pakastimessa on.

Tuotepakkauksiin on hyvä merkitä pakastuspäivä tai -kuukausi ja mitä tuotetta rasiassa on. Ruokavirasto neuvoo säilyttämään jäädytettyjä tuotteita ja raaka-aineita enintään kaksi kuukautta jäädytyspäivästä. Sieniä, metsämarjoja, puutarhatuotteita ja riistaa saa säilyttää turvallisin mielin useita kuukausia.

Pakastaminen on oiva tapa säilöä raaka-aineita ja tuotteita. Oikein ajoitetulla pakastamisella voidaan vähentää ruokahävikkiä ja säilyttää ruoan tärkeitä ravintoaineita. Muistetaan kuitenkin, että emme pakasta tuotteita vain pakastamisen ilosta, vaan tuotteet tulee myös muistaa hyödyntää!

Valitse maa

    soita meille0207 495 706